Soudal Brussels Universities Cyclocross
18 februari 2024

Ryan Kamp topt tricolore podium in de schaduw van de VUB

belgaimage-159422382-full
Ryan Kamp heeft in schoonheid afscheid genomen van zijn Nederlandse kampioenentrui. De Nederlander was de beste in een entertainende beloftencross van de Brussels Universitities Cross. Twee andere kampioenen, Antoine Benoist en Timo Kielich, stonden mee op het podium.

Een goede start van Antoine Benoist bezorgde de vele toeschouwers in Brussel het gevoel dat de Fransman een onemanshow zou opvoeren. Dat was echter zonder Ryan Kamp gerekend. De Nederlander reed iets voor halfweg koers het gaatje dicht op de Franse kampioen. Die moest even bekomen van die klap, terwijl Kamp de forcing bleef voeren.

Benoist plooide echter niet, waardoor het leidersduo een drietal ronden bij elkaar kon blijven. Timo Kielich bekeek het vanop plek drie, maar kon nooit meer bij Kamp en Benoist geraken. Kamp koos met nog twee ronden te gaan voor de aanval op de technische schuine strook naast de aankomst en gaf Benoist het nakijken. De Fransman plooide dit keer wel, kraakte zelfs en moest toezien hoe Kamp naar de zege fietste. Kielich werd lachend derde, want door een mindere wedstrijd van Yentl Bekaert staat de Belgisch kampioen nu met een minuutje voorsprong aan de leiding van de DVV Verzekeringen Trofee.

“In het klassement deed ik vandaag een goede zaak”, aldus Timo Kielich. “Mijn benen vandaag waren niet zo super, wat jammer is. Het is een mooi parcours om te kunnen winnen. Het is glijden, bergop en bergaf. Ik kijk uit naar volgende week om mijn trui te verdedigen. Vandaag was ik meer bezig met de koers te kunnen winnen. Het is een mooi podium. Misschien wel de drie beste, samen met de Zwitsers.”

Deel dit bericht