Soudal Brussels Universities Cyclocross
18 februari 2024

Wereldkampioene Fem van Empel sluit crossseizoen af in X²O Badkamers Trofee

Belga
Belga

Kersvers wereldkampioene veldrijden bij de elite vrouwen Fem van Empel toont haar regenboogtrui nog twee keer dit seizoen. Ze start in de voorlaatste manche van de X²O Badkamers Trofee, de Soudal Krawatencross Lille nu zondag, en in de slotmanche, de Soudal Brussels Universities Cyclocross op zondag 19 februari.

Het zijn voor van Empel meteen ook de enige crossen die ze nog rijdt deze winter. Meteen erna richt ze zich helemaal op het weg- en het mountainebikeseizoen. De renster van Jumbo-Visma wil ook in die twee disciplines uitblinken.

Van Empel verdedigt dus ook haar leidersplaats in de X²O Badkamers Trofee. Ze heeft in de tussenstand 1’02” voorsprong op Lucinda Brand en meer dan twee minuten op de derde in de stand, Ceylin Alvarado. Spanning troef dus in de Soudal Ladies Trophy, die pas in Brussel definitief zal beslecht worden. Mooi extraatje voor de Memorial Caroline Pauwels, zoals de elitewedstrijd bij de vrouwen in Brussel herdoopt is ter nagedachtenis van de voormalige VUB-rector die in augustus vorig jaar overleed en een belangrijke pleitbezorger was van een veldrit op de VUB-campus.

Beide wedstrijden voor de Soudal Ladies Trophy zijn live te volgen bij Sporza op één, zowel op zondag 12 als 19 februari om 13u45.

Deel dit bericht