Soudal Brussels Universities Cyclocross
18 februari 2024

Van der Poel rijdt naar de zege in Brussel

CYCLOCROSS CYCLING GULLEGEM RACE
Mathieu van der Poel heeft zondag de Brussels Universities Cyclocross gewonnen. Hij haalde het voor Eli Iserbyt en Corné van Kessel. Voor Van der Poel was het de 19e overwinning van het seizoen.

Tim Merlier repte zich als eerste naar het veld. Achter de Belgische kampioen op de weg volgden Mathieu van der Poel, Corné van Kessel, Michael Vanthourenhout, Jens Adams en Eli Iserbyt. Merlier maakte een fout, nadat hij een bocht te kort wou afsnijden, en moest zich reppen om opnieuw deel uit te maken van een kopgroep met zeven renners: Van der Poel, Van Kessel, Vanthourenhout, Iserbyt, Adams, Vermeersch en Merlier. Iserbyt moest de materiaalpost in met een lekke band, maar kon opnieuw snel aansluiten bij de kop van de wedstrijd.

Na het aansnijden van de tweede ronde zette Van der Poel het op een lopen. Even verderop sloeg de wereldkampioen evenwel tegen de vlakte, nadat hij bleef hangen aan een spandoek. De Nederlander werd opgeraapt door het viertal Vanthourenhout, Iserbyt, Van Kessel en Merlier. De vijf bleven een hele poos bij elkaar, tot Merlier na 40 minuten de voeling verloor door een lekke band.

Van der Poel was dan al opnieuw gaan versnellen en reed alleen rond voor de resterende 25 minuten. Hij begon aan de derde laatste ronde met 17 seconden voorsprong op het Pauwels Sauzen-Bingoalduo Vanthourenhout-Iserbyt. Van Kessel moest dan al 25 seconden goedmaken. Van der Poel trok de slotronde in met een voorsprong van 40 seconden op het drietal Iserbyt, Vanthourenhout en Van Kessel. Voor Vanthourenhout ging het plots te snel en hij moest zijn metgezellen laten rijden, terwijl Iserbyt wegreed bij Van Kessel. Die posities zouden niet meer wisselen, waardoor Van der Poel zijn 19e zege van het seizoen pakte. Ook vorig jaar won hij in Brussel.

In het klassement blijft Iserbyt aan de leiding. Hij telt nu 3:37 voorsprong op Van der Poel en 5:27 op Michael Vanthourenhout. Van der Poel laat de slotmanche echter links liggen, zodat Iserbyt bijna zeker is van de eindzege.

Op zaterdag 8 februari staat de slotmanche van de DVV Verzekeringen Trofee op het programma, de Krawatencross in Lille.

Deel dit bericht