Soudal Brussels Universities Cyclocross
18 februari 2024

Ronhaar geeft eindzege in Trimetal Rookie Trophy nog meer kleur

PodiumBeloftenBrussel
Pim Ronhaar heet op de universiteitsterreinen van de VUB/ULB de puntjes op de i gezet. De Nederlander klopte in de slotmanche van de Trimetal Rookie Trophy wereldkampioen Joran Wyseure en gaf zo zijn eindzege nog wat meer glans.

De Brussels Universities Cyclocross voor beloften had veel weg van een spelletje ‘Wie van de drie?’. Wereldkampioen Joran Wyseure kruiste in een spannend steekspel vijftig minuten lang de degens met zijn Nederlandse collega’s Pim Ronhaar en Mees Hendrickx.

Ronhaar dreigde na een mindere start even de boot te missen, maar pikte na twee rondes zijn wagonnetje toch nog aan bij Wyseure en Hendrickx. “Voor de start hadden ze mij gezegd dat ik vandaag niet zo snel moest starten”, lacht Ronhaar. “Zij legden er dan maar zelf van bij het begin de pees op. Ik moest al snel in de achtervolging, al moet ik ook toegeven dat ik mij in het begin gewoon niet goed voelde. Een beetje last van de maag.”

Tot de slotronde gaf het drietal elkaar geen meter ruimte. Een aanvalspoging van Ronhaar zorgde finaal voor de beslissing. Eerst moest Hendrickx afhaken. Even later zag ook Wyseure alle kleuren van de regenboog.

Ronhaar realiseerde zijn vierde zege in de Trimetal Rookie Trophy en geeft zijn eindzege in de Trimetal Rookie Trophy zo wat meer glans. “Dit was mijn laatste wedstrijd van het seizoen. Ik wilde hier vandaag dan ook absoluut de zege binnenhalen en heb in de slotronde alles uit de kast gehaald. Even dacht ik dat Wyseure makkelijk mee in mijn spoor ging, maar blijkbaar ging het toch te snel voor hem.”

Vanaf volgende week gaat de crossfiets even aan de kant. “Eerst staat er een skivakantie op het programma, daarna volgt nog een strandvakantie met de vriendin. Na zo’n mooi seizoen is het nu even tijd om te genieten.”

Deel dit bericht