Soudal Brussels Universities Cyclocross
18 februari 2024

Lennert Belmans trekt aan langste eind in Brussel

belgaimage-159184518-full
Lennert Belmans heeft zich de beste junior getoond in de Brussels Universities Cyclocross. De renner van IKO-Crelan mocht op het podium Jetze Van Campenhout en Matias Kopecky verwelkomen.

Belmans koos snel het hazenpad bij de junioren. Achter hem zat Jetze Van Campenhout, en die kon meerdere malen profiteren van een beter pad op enkele technische stroken om het gaatje klein te houden. Belmans hield zo’n twintig seconden voorsprong in een jojo-beweging, maar hield de anderen voldoende af om te kunnen winnen. Achter hem kreeg Van Campenhout het gezelschap van Kopecky. Het duo van Pauwels Sauzen-Bingoal vocht een mooi duel uit op het scherpst van de snee, uiteindelijk haalde Van Campenhout de tweede plaats binnen. Kopecky derde dus, en de pan-Amerikaanse kampioen Andrew Strohmeyer vierde.

“Ik had vandaag niet echt superbenen, want ik had gisteren nog een familiefeest”, verraste Belmans achteraf. “Ik reed twee keer heel slecht op die schuine kant. Gelukkig kon ik op de andere stroken voorsprong nemen. Tijdens de verkenning nam ik hetzelfde spoor als tijdens de race, maar toen schoof ik niet weg. De dames-juniorenwedstrijd heeft het parcours dus wat veranderd.”

“Ik kwam enkele ronden met zo’n vijftien seconden voorsprong door aan de finish, maar moest die telkens weer voor een deel afgeven aan de anderen. Dan moet je blijven rijden, hé. Het gevoel zat wel goed vandaag, ik heb ook hard getraind deze week. Volgende week op het BK is het een ander parcours, maar ik zie het wel goed komen.”

Deel dit bericht