Soudal Brussels Universities Cyclocross
18 februari 2024

Joran Wyseure studeert met glans af in beloftecategorie

WhatsApp-Image-2023-02-19-at-13.26.23

De West-Vlaming Wyseure pakte niet alleen de eindzege in de Trimetal Rookie Trophy in Brussel, maar zette die eindwinst ook nog eens kracht bij met de dagzege op de terreinen van de Vrije Universiteit Brussel. Witse Meeussen kon hem het langste bijbenen, maar moest in de slotronde toch de duimen leggen voor de ex-wereldkampioen.

Nederlander David Haverdings tekende voor de kopstart in de beloftecategorie. Zijn ploegmaat Ward Huybs nam aan het einde van de eerste ronde over om zo de bonificatieseconden mee te graaien. Halfcross konden Belgisch kampioen Witse Meeussen, Ward Huybs, Joran Wyseure en Victor Vandeputte zich onderscheiden. Mede-favoriet Emiel Verstrynge maakte te veel foutjes en kwam niet in het wedstrijdverhaal voor.

Het duo Witse Meeussen en Joran Wyseure vochten een stevig duel uit om de overwinning. Zij lieten hun medevluchters achter en maakten het elkaar knap lastig de laatste ronden. Na een stevige laatste ronde was het Wyseure die alleen opgedraaid kwam in de laatste rechte lijn. Witse Meeussen had hem in de laatste ronde moeten laten gaan: “Ik nam de volledige voorlaatste ronde voor mijn rekening omdat er nog druk was van achteruit. Daarom kwam ik de laatste ronde in de verdrukking op de tweede positie en kon ik het niet afwerken.”

Winnaar Wyseure was beëindigde dus met glans zijn beloftencategorie en is rijp voor de overstap naar de beloften: “Ik ben blij dat ik de laatste ronde Witse kon achterlaten en naast de eindzege ook de dagzege binnenhalen. Het is fantastisch om op deze manier te finishen in mijn laatste beloftewedstrijd.”

Ward Huybs moest nog weinig terrein prijsgeven en finishte knap op de derde podiumplaats. “Ik trok eigenlijk zelf door, maar werd gecounterd door Joran en Witse. Op dat moment moest ik even bekomen, maar ben blij met de derde plaats. Dit is één van mijn betere wedstrijden van het afgelopen seizoen.”

Victor Vandeputte, vierde in de wedstrijd in Brussel, mocht als tweede mee op het podium van de Trimetal Rookie Trophy 2022-2023. David Haverdings, winnaar in Baal, mocht als derde het eindpodium vervolledigen na de vele spannende wedstrijden dit seizoen!

Deel dit bericht