Soudal Brussels Universities Cyclocross
18 februari 2024

Betsema wint in Brussel, Brand pakt eindwinst

CYCLOCROSS TROFEE BRUSSELS UNIVERSITIES
Denise Betsema heeft de slotmanche van de X²O Badkamers Trofee gewonnen. In Brussel was zij sneller dan Lucinda Brand en Manon Bakker. De eindwinst in het algemeen klassement gaat wel naar Brand.

Brand was vooraf al zo goed als zeker van de eindzege, maar na een mindere start moest zij toch al meteen vol aan de bak op het Brusselse parcours. Annemarie Worst en Betsema kozen immers al snel het hazenpad. Vooral Betsema wilde in Brussel eens een X²O Badkamers Trofee-manche op haar naam schrijven. Zij trok dan ook meteen ten aanval, waardoor Brand in de achtervolging gedrongen werd.

De Europese kampioene leek echter al snel naar het wiel van Betsema te kunnen springen, maar een slippertje in de tweede ronde gaf de remonte toch een knauw. Het bezorgde Betsema vleugels, waardoor zij haar voorsprong kon uitbreiden. Halverwege de koers bedroeg haar voorsprong negentien seconden.

In de strijd om de derde plaats leek Worst comfortabel rond te rijden, maar ook zij ging tegen de grond op dezelfde plaats waar Brand eerder al onderuit ging. Daardoor ging Bakker op en over Worst en kon zij de podiumplaats plots al ruiken.

Voorin bleef Betsema volledig foutloos rondrijden. Brand geraakte niet meer in haar buurt en moest genoegen nemen met de tweede plaats. Bakker finishte na een knappe wedstrijd op de derde plek.

Deel dit bericht