Soudal Brussels Universities Cyclocross
18 februari 2024

Betsema: ‘Doet deugd om onklopbare Lucinda te kloppen’

CYCLOCROSS TROFEE BRUSSELS UNIVERSITIES
Voor het eerst sinds Zonhoven stond Denise Betsema zondag nog eens op het hoogste podiumplekje. Na de tegenslagen van de afgelopen weken deed het de Texelse duidelijk heel veel deugd.

Na haar off-day en val in de Soudal Krawatencross moest Betsema al op een mirakel hopen om nog een kans te maken op de eindzege in de Soudal Ladies Trophy. De renster van Pauwels Sauzen-Bingoal gooide het dan maar over een andere boeg en trok al in de eerste ronde in het offensief.

“Ik voelde me van bij de start heel goed en zag al vroeg dat ik een gaatje had op Lucinda”, aldus Betsema. “Omdat ze dit seizoen zo goed als onklopbaar was, heb ik er dan maar voor gekozen om alles of niets te spelen. Toen ik hoorde dat Lucinda was gevallen, heb ik nog een keer doorgetrokken.”

Met succes. Betsema sloeg een kloofje van twintig seconden en kon dat vasthouden tot aan de streep. “Op een parcours waar je elkaar veel kon zien, zag ik dat het gaat niet groter maar ook iet kleiner werd. Dat geeft moed.”

“Het doet ook ontzettend veel deugd om na die opeenstapeling van tegenslagen van de voorbije weken op het einde van het seizoen nog eens een wedstrijd te winnen.”

Brand: ‘Denise was heel sterk vandaag’

Lucinda Brand wil zich niet verschuilen achter haar valpartij. “Door mijn mindere start moest ik meer risico’s nemen en in het rood gaan, dan is een foutje sneller gemaakt. Maar ik zag vandaag ook een heel sterke Denise. Ik moest al hopen op een foutje van haar om terug te kunnen komen. Op deze manier was het vandaag niet mogelijk.” Brand verzekerde zich ondanks haar tweede plaats wel van de eindzege in de Soudal Ladies Trophy.

Bakker: ‘Belangrijke opsteker na moeilijk seizoen’

In de achtergrond fietste Manon Bakker naar de derde plaats. Voor Bakker was het nog maar de eerste podiumplaats van het seizoen in een klassementscross. “En ik heb ze vandaag zeker niet cadeau gekregen. Na een mindere start moest ik aan een inhaalrace beginnen en net toen ik tot bij Annemarie (Worst) reed, had ik af te rekenen met een lekke band.”

“Gelukkig voor mij maakte Annemarie nog een foutje en bleef ik zelf foutloos. Voor mij is die podiumplaats een belangrijke opsteker na een seizoen waarvan ik veel meer had verwacht. Van bij het begin had ik ook gezegd dat ik deze wedstrijd, mijn lievelingscross, heel graag wilde winnen. Dan is het heel leuk om hier toch nog derde te worden. Jammer is het seizoen voorbij, want de laatste weken voel ik me steeds beter.”

Deel dit bericht