Soudal Brussels Universities Cyclocross
18 februari 2024

Alvarado herhaalt in Brussel ondanks veel foutjes: ‘We jaagden elkaar op’

alvarado11
Ceylin del Carmen Alvarado heeft niet alleen de mooiste naam van het pak, ze is momenteel ook de beste renster van hen allemaal. De Nederlandse rekende in de Sack Zelfbouw Trophy in Brussel andermaal af met Annemarie Worst in een spannend duel dat duurde tot in de laatste ronde.

Een dubbel unicum was het vorig jaar in Brussel: Alvarado won haar eerste elitecross bij de eerste editie van de Brussels Universities Cyclocross. Die mooie overwinning deed ze zondag fijntjes over. “Het gaat heel erg goed”, maakte de Nederlandse het met een understatement duidelijk. “Ik moet eerlijk toegeven dat ik vandaag heel veel foutjes maakte. Ik denk dat het kwam door de druk van Annemarie en de vermoeidheid. Achteraf gezien had ik ook misschien een andere bandenkeuze moeten maken (Alvarado rijdt op grippo’s, een mengeling tussen griffos en rhinos, red.). We wisten dat het snel zou gaan, maar dat viel uiteindelijk wel mee.”

“Die foutjes maakte ik ook omdat we met zijn tweetjes vooraan één en twee in het klassement zijn. Ze reed aardig door en daardoor probeerde ik ook het tempo hoog te houden. We jaagden elkaar een beetje op onderweg. Het is prettig om te winnen, ook al is het telkens een duel. Dan maakt het wedstrijdverloop uiteindelijk niet meer uit. Als er niks misgaat, zal ik in Lille de eindoverwinning mee grissen. Dat het hier allemaal begon? Ja, maar daar ben ik niet mee bezig.”

Sanne Cant: “Meer zat er niet in”

De wereldkampioene praatte liever een keertje niet over dat opkomende BK. “Het is een speciaal parcours, maar er zat niet meer in vandaag”, was ze eerlijk. “Met het eindklassement ben ik niet meer bezig aangezien ik de Koppenbergcross moest overslaan. Mijn gevoel is beter als toen de eindejaarsperiode begon. Ik had het gevoel dat ik de betere van Anna Kay was. Het ging eerder om technische foutjes, waardoor er een aantal keer enkele metertjes vielen. Maar ik had die derde plaats redelijk onder controle.”

Deel dit bericht